• تاریخ انتشار : 1403/04/31 - 11:24
  • بازدید : 419
  • تعداد بازدید : 395
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
پشه ی آئدس اجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس..

پشه ی آئدس اجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس...

آغاز چک حشره شناسی آئدس اجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس در پایانه مسافربری شرق تهران توسط دکتر معین وزیری و همکاران

دو گونه آئدس اجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس به عنوان دو گونه مهاجم شناخته شده اند که بیماری هایی نظیر تب دنگی، چیکونگونیا و زیکا و .... را به انسان منتقل می کنند. تا کنون، گونه آئدس اجیپتی از استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و گونه آئدس آلبوپیکتوس از استان گیلان گسترش شده است.  علاوه بر این، در هفته سوم تیرماه سال جاری (1403)، از شهرستان رامسر (استان مازندران) و شهرستان بیله سوار (استان اردبیل)، نیز صید و گزارش شد. این دو گونه  به راحتی می توانند از طریق حمل و نقل هوایی، زمینی و دریایی و از طریق تجارت کالاهایی نظیر تایر های نو و یا مستعمل و نیز تجارت گیاهان، به مناطق جدید وارد شوند.

در مناطقی نظیر استان تهران که حضور این گونه ها، هنوز گزارش نشده است، ولی خطر ورود آنها وجود دارد (سناریو 1)، اقدامات لازم شامل انجام چک حشره شناسی به صورت مرتب ( هر دو هفته یک بار) در مبادی ورودی (فرودگاه، ترمینال، اسکله ها و گمرک) و نیز محل دپو لاستیک و گلخانه ها می باشد. علاوه بر این، آموزش همگانی برای از بین بردن محل پرورش این دو گونه در نقاط شهری و روستایی بسیار اهمیت دارد. بهسازی محیط با از بین بردن و جمع آوری ظروف، لاستیک‌های رها شده در محیط، مدیریت پسماند‌ها، پر کردن چاله ها و در نهایت از بین بردن هر گونه زیستگاه این پشه‌ها از اقدامات ضروری است.

 با توجه به اهمیت برنامه نظام مراقبت بیماری های منتقله از پشه های آئدس، چک حشره شناسی در پایانه مسافر بری شرق تهران که تحت پوشش دانشگاه شهید بهشتی می باشد، در روز چهارشنبه 20 تیر 1403،  با گذاشتن اویتراپ آغاز شد. در این جلسه دکتر وحیده معین وزیری فوکال پوینت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر امیر‌علی فریدونفر و دکتر مجید طاهری رئیس و معاون مرکز بهداشت شرق تهران، لیلا پور خلیل مسئول راه اندازی آزمایشگاه حشره شناسی معاونت بهداشت دانشگاه شهید بهشتی، مهدی نیک کار کارشناس بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه شهید بهشتی، پریسا مهرور کارشناس بیولوژی و کنترل  ناقلین و بیماری‌های  دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر کاظمی عضو هیئت علمی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر علی اقیان مدیر پایانه مسافر بری شرق تهران و محمد حسین دولتی معاون اجرایی پایانه مسافربری شرق تهران حضور داشتند. بعد از اینکه توضیحات لازم توسط جناب آقای دکتر کاظمی، داده شد، اویترپ ها در محل های مناسب گذاشته شدند.

 

 

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 144579
کلید واژه

تصویر

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست