• تاریخ انتشار : 1398/05/01 - 10:31
  • بازدید : 317
  • تعداد بازدید : 109
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
گروه قارچ شناسی

مایستوما

شرکت در سمپوزیوم مایستوما در ایران

مايستوما عفونت مزمن پيشرونده گرانولوماتوزي پوست و بافت زيرجلدي مي‌باشد که اغلب اندام‌هاي تحتاني و معمولاً يک پا را درگير مي‌سازد. بيماري با دارا بودن خواص سه گانه منحصر به فرد يعني تورم موضعي، وجود مجاري سينوسي چرکي حاشیه اي و توليد گرانول‌ها يا دانه‌ها (متشکل از تجمع ارگانيسم ايجاد کننده بيماري) در داخل سينوس‌هاي چرک دار، از ديگر بيماري‌هاي جلدي و زير جلدي افتراق داده مي‌شود. اين عفونت ها ممکن است به وسيله قارچ ها به وجود آيد که در اين صورت يومايكوتيك مايستوما يا يومايستوما ناميده مي‌شود، و يا ممكن است بوسيله باكتري هاي عالي رشته اي حاصل آيد كه در اين صورت آن را اکتينومايکوتيک مايستوما يا اکتينومايستوما مي‌نامند. بالاترين ميزان شيوع بيش از 75 ضايعه در اندام تحتاني، اغلب در پا (70%) و در دست ( 15%) می باشد. . بيماري در بيشتر موارد با يک ندول زير جلدي کوچک، منفرد و بدون درد شروعمي‌شود. اين ندول به آهستگي از نظر اندازه بزرگ مي‌شود، در بافت زيرين تثبيت مي‌شود و در نهايت به شکل سينوس‌هاي ترشحي در زير ضايعه در مي‌آيد. اين مجاري سينوسي به سطح پوست راه مي‌يابند و مواد چرکي همراه با گرانول‌ها را خارج مي‌کنند. گرانول‌ها چند ميليمتر قطر دارند و مي‌توان با بررسي دقيق يک گاز بانداژ که بر روي مجراي حاوي چرک بسته مي‌شود، آنها را مشاهده نمود. تخليه سينوس ترشحي مي‌تواند هفته ها، ماه ها يا حتي سال ها به طول انجامد که در اکتينومايستوما سريع تر اتفاق مي‌افتد. درمان مایستوما دشوار و به طور معمول شامل دوره های طولانی مدت از عوامل ضد میکروبی، اغلب  همراه با  جراحی  می باشد . جراحی به تنهایی نقش محدودی در درمان مایستوما دارد. علاوه بر قطع اندام، جراحی ضایعات کوچکتر هم ممکن است  به صورت تک درمانی موفق آمیز باشد. به طور معمول، عمل جراحی به صورت درمان کمکی در  مایستومای قارچی برای برداشت ضایعات بزرگ پس از هفته ها تا ماهها  درمان ضد قارچی  انجام میشود.برای پایش وضعیت  مایستوما در ایران ، مرکز آموزش و پژوهش بیماریهای پوست و جذام با همکاری مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سمپوزیوم یکروزه مایستوما را در تاریخ 1398.4.26برگزار نمود. در این سمپوزیوم اساتید مجرب قارچ شناسی و متخصصین پوست و عفونی به تبادل نظر پرداختند و چگونگی فرم ثبت موارد مایستوما در ایران نهایی شد. سرفصلهای ارایه شده شامل:

- اپیدمیولوژی مایستوما در جهان و ایران - علام بالینی مایستوما - درمان مایستوما - بررسی موارد مایستوما در ده سال گذشته در ایران

- کارگاه آموزشی بررسی آزمایشگاهی مایستوما

خانم دکتر انسیه لطفعلی به عنوان نماینده گروه قارچ شناسی و انگل شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این سمپوزیوم شرکت نمودند.

 

  • گروه خبری : داخلی
  • کد خبر : 80899
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست